‘Zitten is het nieuwe roken’ maakt plaats voor een andere misser op kantoor; een werkplek zonder groen kan namelijk echt niet meer. Gezond en groen gaan hand in hand en het zal je vast niet verbazen dat de groene werkplek dan ook wereldwijd trending is. Wij leggen je graag uit waarom planten nodig zijn op de werkvloer en waarom interieurbeplanting een top investering is voor je bedrijf.

1. Weg met die luchtvervuiling, geluidsoverlast en klachten
Planten zuiveren. Zie ze als een natuurlijk luchtfilter systeem. Dat klinkt verfrissend, toch? Ze filteren verontreinigende stoffen uit de lucht en zetten koolstofdioxide (CO2) om in zuurstof (O2). Hierdoor verbetert de kwaliteit van de lucht onwijs. Ook de luchtvochtigheid verbetert. Mensen die klaagden over een droge keel, huidirritatie, vermoeidheid en hoofdpijn hoor je niet meer. Maar niet alleen de luchtkwaliteit verbetert, ook geluidsoverlast neemt af. Niets is vervelender dan een rumoerige kantoortuin. Een moswand kan bijvoorbeeld 41% meer geluid absorberen dan een gewone muur. Weg met die constante onrust waardoor je je niet kan concentreren! En dat allemaal door wat groen toe te voegen aan het interieur.

2. Minder ziekteverzuim
Dat planten door de verbetering van de luchtkwaliteit zorgen voor minder klachten hebben we al uitgelegd. Maar wist je dat dit positieve effect op onze gezondheid en ons welzijn nog veel verder gaat dan dat? Een werkplek heeft een directe invloed op de gemoedstoestand van werknemers. Plaats je planten op het kantoor, dan verbeter je dus de stemming van de aanwezigen. Dit komt omdat we de kleur groen associëren met rust, harmonie, balans, herstel, vrede en gezondheid. Kijken naar iets groens zorgt voor ontspanning en minder werkstress. Het schijnt zelfs voor 20% minder ziekteverzuim te zorgen. Reken maar uit wat dat voor jouw onderneming zal betekenen.

3. Natuurlijke airconditioning en dus energiebesparing
In de warme zomermaanden kan je met de juiste interieurbeplanting zorgen voor koelere lucht zonder dat je een dure airco aan hoeft te schaffen. Een groene wand zorgt voor een natuurlijke verkoeling. Als de lucht in het gebouw warmer wordt, gaan de planten namelijk ‘zweten’. Er ontsnapt meer water uit de bladeren en hierdoor wordt de lucht kouder. Er is soms tot wel 33% minder airconditioning nodig en dat bespaart je flink wat energie. Mooie deal, toch?!

4. Creatiever en productiever
We weten nu dat planten een positief effect hebben op mensen. Maar er zijn nog meer voordelen van interieurbeplanting. Zo is een groene werkplek ook een productieve werkplek. Medewerkers in een groen kantoor zijn 6% productiever en 15% creatiever dan collega’s in een niet-groene omgeving. De planten zorgen voor meer betrokkenheid en een betere concentratie. Het zien van natuur levert al snel een boost in het zelfvertrouwen en de gemoedstoestand op. Hierdoor komen werknemers sneller en makkelijker op nieuwe creatieve ideeën. Zo helpt groen jouw bedrijf groeien.

5. Aantrekkelijker voor nieuw personeel
Misschien wel het allergrootste voordeel van planten tijdens de huidige gespannen arbeidsmarkt: sollicitanten vinden de aantrekkelijkheid van een nieuwe werkomgeving belangrijk. Het kan zelfs een doorslaggevende factor zijn. Wil ik vijf dagen per week in een saaie, grijze ruimte zonder daglicht werken? Zelfs als de baan heel leuk is? Waarschijnlijk niet.

Een potentiële nieuwe werknemer heeft gelijk een indruk van de sfeer als hij jouw bedrijf binnenstapt. Hij voelt dan ook meteen of een werkplek wel of niet bij hem past. Een kantoorruimte met veel licht en groen wordt door veel mensen ervaren als een uitnodigende plek om te werken. En dát is iets waar je zelf invloed op hebt; vergroen die werkplek en trek nieuwe collega’s aan!

“Vergroen die werkplek en trek nieuwe collega’s aan!”

Welke planten verbeteren jouw werkplek? De Plantjesman helpt! Niet alle planten doen het goed op kantoor. En niet iedereen heeft groene vingers. De Plantjesman weet precies wat jouw werkplek nodig heeft en hoe je het groen groen houdt. We komen graag bij je langs voor een vrijblijvend advies.

Die groene gezonde werkomgeving is dichterbij dan ooit. We adviseren, regelen het en nemen de verzorging uit handen. Groen waar je dus zelf niets voor hoeft te doen. Bel, app of mail ons voor een afspraak!

Wouter Kuijt | +31 (0)6 12 77 07 78 | info@deplantjesman.nl

X
Scroll naar boven