Je bent er over uit; jouw (werk)plek heeft groen nodig. Alleen heb je niet veel ruimte om overal planten neer te zetten. Of er zijn grote wanden die aankleding vereisen of je hebt bijvoorbeeld een showroom die je een duurzame uitstraling wiltgeven. Om welke reden een groene planten- of moswand voor jou dan ook interessant is, wij leggen uit waarom jij nog maar één klik verwijderd bent van verticale beplanting in jouw bedrijf. 

Met verticale beplanting kan je heel veel groen toevoegen aan een ruimte zonder dat je vloeroppervlakte verliest. Naast een positieve uitstraling, verbeteren planten de akoestiek in een ruimte en besparen ze energie. Ook zorgt een groene wand voor een gunstige invloed op het binnenklimaat, de luchtkwaliteit, maar ook op de concentratie, productiviteit, het stresslevel en welzijn van mensen. Benieuwd wat groen nog meer voor voordelen heeft? We schreven er al eerder over: 5 redenen waarom je vandaag nog interieurbeplanting voor kantoor regelt. 

Soorten groene wanden

Een plantenwand en een moswand. Allebei groen, allebei planten. Maar waar de een leeft en onderhoud nodig heeft, heb je naar de ander geen omkijken. Beide zijn verticale beplanting en beide geven jou als ondernemer fiscaal voordeel. Maar welke variant past bij jou? Het verschil tussen een plantenwand en een moswand in het kort:

  • Een plantenwand bestaat uit levende planten en voorziet zichzelf van water aan- en afvoer door een geïntegreerd systeem. Handig! Alleen voor het snoeien komen we eens in de zoveel tijd bij je langs. Door goedonderhoud gaat de plantenwand jarenlang mee!
  • Een moswand is geconserveerd en daarom volledig onderhoudsvrij. Onze moswanden behouden hun natuurlijke uitstraling en ze blijven minimaal tien jaar goed. Zonder dat je er zelf ook maar iets aan hoeft te doen.Ideaal! 

Wat zou de doorslaggevende factor voor jouw keuze kunnen zijn? Een plantenwand verbetert de luchtvochtigheid en zuurstof en een moswand werkt brandvertragend en verbetert de akoestiek. Laat ons met je meedenken wat bij jouw ruimte past.

Groene wanden extra voordelig door deze subsidie

MIA/VAMIL

Een inpandig muurbegroeiingssysteem, een planten- en/of moswand dus, wordt sinds juli 2021 gesubsidieerd door de overheid. Dat betekent een interessant fiscaal voordeel voor ondernemers. Met de milieu-investeringaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) kan je namelijk een deel van de aanschafkosten terugkrijgen. Met de MIA is 45% van de investeringskosten aftrekbaar en met de VAMIL is dit 75%. De wand moet dan wel minimaal 5m2 zijn. Investeren in groen is nu dus extra voordelig! Meer informatie over deze subsidies vind je hier. ^ link > https://data.rvo.nl/subsidies-regelingen/milieulijst-en-energielijst/miavamil/inpandig-muurbegroeiingsysteem 

Voor welke verticale beplanting kies jij? De Plantjesman helpt!

De groene wanden zijn niet alleen gewild in het bedrijfsleven door hun positieve uitstraling, ze bieden dus ook fiscaal voordeel. Dat maakt een groene investering extra aantrekkelijk. Of dat nu een wand met mos of met planten moet zijn; daar helpt De Plantjesman je graag bij. We komen graag langs voor een vrijblijvend advies. 

Die groene gezonde werkomgeving is dichterbij dan ooit. We adviseren, regelen het en nemen de verzorging uit handen. Groen waar je dus zelf niets voor hoeft te doen. Bel, app of mail ons voor een afspraak! 

X
Scroll naar boven